Svar

Idag har vi fått bekräftat att vi tog rätt beslut. 
 
Hade möte med vår läkare Annika och kurator Lena. Jag var så nervös innan, nu skulle vi få alla svar... Obduktionssvar, fostervattenprov, moderkaksundersökning, navelsträngsundersökning. Allt. Och allt var, om man får säga så, bra. 
 
Ingenting var ärftligt, ingenting var vårt "fel". Obduktionen hade visat exakt det som läkarna hade trott sig se, att hjärtat var så pass missbildat att Lilja aldrig skulle överlevt, och att organen satt på fel sida. Inga kromosomfel, vilket var det viktigaste egentligen då detta kunde gjort att det blev ärftligt. Inget fel på moderkaka eller navelsträng. Inget annat. 
 
Jag har gått och tänkt att dom kanske såg fel.. tänk om dom hade sett fel? Tänk om det inte var något fel på Lilja. Det var på ett sätt en lättnad att få reda på att allt var som man hade trott, väldigt komplicerat och komplext. Att det var slumpen som gjorde att just Lilja blev så sjuk. Men ändå... fyfan vilken jävla otur. Slumpen avgjorde, slumpen formade vår framtid. Jävla helvetes förbannade slump. Livet är så orättvist. 
 
Lilja föddes 2015-05-24
490 gram
19 cm hjäss-rump-längd
 
Älskade Lilja, föralltid vår lilla ängel
 

RSS 2.0