ta't me en nypa salt

vilken stor mage du har
vilken liten mage du har
är du säker att det inte är två?
oj, vad du har växt!
åh, vad fin mage du har
Hej tjockis
 
Många kommentarer får man som gravid. Och mycket tänker man om sig själv och sin kropp. Ibland blir man irriterad efteråt, ibland blir man glad, ibland hör man inte, ibland bryr man sig inte, ibland bryr man sig. 
 
För visst är det så att vi kommenterar varandras utseende mycket idag? Gravid eller inte. Många tycker det hetsas kring utseendet när man är gravid, att kommentarerna flödar. Och jag kan inte bestämma om jag bryr mig eller inte. Ibland, ibland inte. Det beror på vem som kommenterar, är det en kompis är det ju lugnt, men någon okänd som man knappt vet namnet på, eller någon man inte tycker om, då blir man lite smått irriterad. 
 
"Men du tar det väll lugnt den här gången? För det gick ju inte så bra sist"
Sånna kommentarer kan man också få. Då undrar man hur människan resonerar, menar h*n att jag gjorde något för att skada Lilja när hon låg i magen? När personen dessutom bara känner mig ytligt så blir man ännu mer... förbannad. 
 
 
Jag ska försöka att bara låta alla kommentarer om mitt utseende rinna av mig. Klart att man kan ta åt sig när någon säger att man är fin. Men "vilken stor mage" kan man väll kanske försöka ta in i ena örat och direkt ut i de andra. För vad baseras en sån kommentar på? Vad jämför man med då? 
 
Jaja... Jag vill inte få någon att få dåligt samvete, bara att tänka till lite. Jag är själv lite klyven när det gäller alla kommentarer kring magen och utseendet som gravid, för samtidgt sitter jag ju själv och tittar på magar på instagram och följer andra gravida för att se deras utveckling. Jag måste kanske själv tänka på vad jag säger till andra, vad jag säger om mig själv och vad jag tänker. Den enda kommentaren jag blivit riktigt förbannad av än så länge är personen som i undermening påstod att jag gjort något i förra graviditeten som skulle kunnat påverka att Lilja hade hjärt- och organfel.
 
Förvirrande inlägg va? haha
puss
min klippa <3
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0