blacklist

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att mamma och pappa kom och hälsade på

Vad gjorde du kl 08 imorse: Dreglade på kudden

Vad gjorde du för 15 min sedan: letade blogglistor som en annan idiot

Det sista du sa högt: "Skiter du?" man får tolka det som man vill

Det senaste någon sa till dig: "Ja" hänger ju förstås ihop med frågan innan... 

Vad har du druckit idag: kaffe, vatten och mjölk

Vad var det senaste du åt: Pancakes

Vad var det senaste du köpte: Ett brickbord

Vad är det för färg på din ytterdörr: Brun

Vad är det för väder hos dig nu: Stilla, kallt, mörkt

Godaste glassmaken: är tråkig och säger vanilj... men den är fan godast

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: NJA

Sover du tungt: Nej, är lättväckt. Det räcker med att Isak andas så vaknar jag, andas han inte så vaknar jag för det. 

Drömmer du mardrömmar: Ja, det händer... en mardröm jag aldrig glömmer och aldrig kommer att förstå mig på var när jag drömde att jag red omkring på små dinosaurier i ett mörkt rum och satte igång disk- och tvättmaskiner... wierd

Trivs du med ditt jobb: Ja

Favoritklädsel: allt som är svart, nästan

Favoritlåt just nu: Miriam Bryant - Stationen

Vad ser du om du tittar till höger: En tavla där det står " Ta en kaka för sjutton!"

Vad gör dig glad just nu: Att det snart är jul

Vad ska du göra härnäst: söve, eller se på blacklist

Humör just nu: Stabilt lågtryck

Favoritgodis: nappar

Kläder just nu: isaks mjukis och en sunkig t-shirt

Morgon eller nattmänniska: Varierar

Vad är viktigast för dig: Att min familj och mina vänner är friska och mår bra

Är du kittlig: Jovars

Snarkar du: Enligt mig? Nej. Enligt Isak? Ja.

Stjärntecken: Stonebockkk

Äckligaste insekten: Om ormar vore insekter... men det är dom ju inte, tror jag. Spindlar

Längtar du mest efter just nu: Jul, tomten och glögg

Julen som gick till världshistorien

Om en månad och 2 dagar är det julafton, min favoritdag på året. Den här julen kommer inte bli de andra jularna lik. Den här julen kanske kommer att gå till historien, vem vet. Kanske är det den här julen vi kommer att berätta om för barn och barnbarn. 
 
Det är den första julen i nya huset. den första hos oss. den första julen vi anordnar. Det är den första julen med över 10 personer för mig. 
Herregud, vi blir 19 pers. Bäst att dra ner värmen, annars får väll tanterna kärringskålla... och jag också för den delen. 
 
Det som kan gå till historien är ju att vi ska slå ihop två, till synes, ganska olika jultraditioner. Om man skulle beskriva min släkts jul med några ord skulle de vara: ÄTA - KÄRLEK - ÄTA - JULEFRID - ÄTA - KALLEANKA - ÄTA - JULKLAPPSPEL PÅ SKOJ - MATKOMA. Om man skulle beskriva min sambos jul med några ord (jag har bara varit med en gång, så ta det med en nypa salt): UMGÅS - ÄTA - KÄRLEK - JULKLAPPAR - JULKLAPPSPEL DELUXE LIV ELLER DÖD.
 
Ja, alltså.. det finns ju bara några saker som kan bli lite spännande. Min släkt, ja vi äter hela tiden. Det är det ända vi gör på julen. Visst har det blivit bättre med åren, och så beror det på vem vi är hos, men matkoma kommer man inte undan. Isaks familj äter ju också såklart, men inte alls i den utsträckningen som min släkt. Här tänkte vi försöka mötas lite halvvägs, eller nja.. det blir nog jävligt mycket mat när jag tänker efter, men tur är väl det att man får välja själv vad och ur mycket man smäller i sig!
Och julklappsleken, ja den är lugn i min släkt... man slår sin tärning, stressar inte direkt, pratar lite emellan... Det är här den verkliga krocken kommer... Isaks familjs julklappslek är ingen lek. Haha, ja, den är dödsallvarlig. Slår man inte tärningen med än gång, ja då jävlar.. Det skriks, hojtas och julklapparna gör i princip märken i bordet så mycket far dom fram och tillbaks... 
Så det kan bli spännande, funderar på att dela upp leken i två grupper. En döseriös och en lugn. Får se
 
Men det ska bli så fantastiskt roligt att fira jul här. Vi ska ha världens långbord, köksön får agera buffebord, julgranen ska va så jävla vacker och jag ska försöka att inte stressa.
 
Japp, det kommer att bli en jävligt bra jul 
 
Här kommer några gamla julbilder
 
 
 
 
 
 
 
 
 

balans

Man ska fan göra det man vill. Jag vill inte ångra något sen. Man ska jobba med något man trivs med, ha en partner man älskar, vänner som betyder, prioritera rätt. Man ska resa om man vill det, stanna hemma om man hellre vill, göra det som är bäst för en själv.
Det är så jävla svårt ibland. Det händer att man gör saker man inte vill, saker man ångrar, eller inte gör saker och sedan ångrar att man inte gjorde det. 
 
Man ska absolut sätta sig själv i första rum, man är inte självisk för det. Jag är den viktigaste personen i mitt liv och du är den viktigaste personen i ditt liv. Men samtidigt måste vi vara viktiga i varandras liv.
 
Balans.
Så fruktansvärt svårt. Att inte få dåligt samvete för att man gör något för sig själv, att inte få dåligt samvete för att säga nej. Att må bra av att prioritera det man vill prioritera, att vara sund i alla jävla förnuft.
 
Vilken jävla svår balans
 
 

RSS 2.0